Nagelbijten

Bent u een nagelbijter en wilt u deze vervelende gewoonte afleren? Maak dan nu een afspraak met de Nagelstudio Enjoy Your Hands voor een persoonlijk plan.

Oorzaken van nagelbijten

Nagelbijten kan verschillende redenen hebben: stress, spanning, gewoonte etc. Maar zelfs als u ermee wilt stoppen, bent u niet in één keer van het nagelbijten af. Wij bieden u hulp en begeleiding op de weg naar mooie en verzorgde nagels en handen. Om geen nagels meer te kunnen bijten brengen wij korte kunstnagels op uw eigen nagels aan. Zo krijgen uw nagels de kans om weer te groeien. Deze kunstnagels zullen in het begin regelmatig bijgewerkt moeten worden en daarom maken wij van tevoren, om de week afspraken met u. Hoe lang de behandeling gaat duren hangt van de staat van uw nagels af.

Behandelen van nagelbijten

Nagelbijten is een vervelende gewoonte die zowel mannen als vrouwen hebben. Doordat uw nagels continue afgebeten worden, krijgen ze geen enkele kans om te herstellen. Door uw natuurlijke nagels (tijdelijk) af te dekken met Gelnagels,  zien uw handen en nagels er gelijk mooi uit en kunnen ze herstellen.

 • Eerste anti-nagelbijt behandeling
  De nagelstyliste brengt gelnagels aan, welke als beschermlaag dienen om de natuurlijke nagels de kans te geven te groeien.
 • Tweede anti-nagelbijt behandeling
  1 week later komt u terug voor controle. De nagels worden indien nodig bijgevijld of gerepareerd.
 • Vervolg behandelingen
  Iedere 3 weken komt u terug om de gelnagels te laten opvullen. Gelnagels zijn te hard om stuk te bijten, zodoende kunnen uw natuurlijke nagels voldoende aangroeien en herstellen. Groot voordeel is dat uw handen en nagels er met Gelnagels direct verzorgd uitzien.

Voorkomen van nagelbijten

Helaas begint de gewoonte om nagel te bijten doorgaans al in de kindertijd als een vorm van stressverwerking. Doordat het al zo vroeg begint en menig mens het dus al jaren doet is het een lastige gewoonte om af te leren. Maar niet onmogelijk!! Over het algemeen zien vrouwen het als een groter probleem dan mannen, maar beide zijn nooit echt blij met hun afgekloven vingertoppen. Het kan even duren om het nagelbijten af te leren en eigenlijk het belangrijkste is het niet weer opnieuw te gaan doen. Hierbij kan onze Nagelstyliste u helpen. Hieronder volgen een aantal tips.

 • Neem Gelnagels
  Deze beschermen uw natuurlijke nagels voor ongeveer 3 weken, daarna groeien ze uit. Als u ze dan bij de nagelstudio laat verwijderen heeft u een mooie ‘nagel’ buffer en een prima basis om de slechte gewoonte af te leren. Ook mannen kunnen een beschermend laagje op hun nagels krijgen aangebracht.
 • Ga regelmatig naar een nagelstyliste voor een manicure (ook mannen), net zoals u naar de kapper gaat voor uw haren. Laat u hier adviseren hoe u uw nagels moet vijlen en knippen. Door op een verzorgende manier met uw nagels bezig te zijn, word u mentaal sterker en kunt u het nagelbijten beter laten.
 • Koop een stressbal en stop deze in uw zak! Pak deze in plaats van uw nagels.
 • Draag handschoenen of in extreme gevallen van nagelbijten, gebruik pleisters of stickers. Op die manier heeft u nog een waarschuwing voordat er weer een stukje nagel is afgekloven.
 • Gebruik een topcoat die gemaakt is om te stoppen met nagelbijten. Stopt u uw nagel in uw mond, dan krijgt u meteen een nare smaak cadeau en geeft u uzelf een corrigerende tik om het af te leren!

Er zijn diverse technieken en methoden om uw natuurlijke nagels te versterken en te beschermen. Maak een afspraak met de Nagelstudio Enjoy Your Hands voor een persoonlijk plan.